ΓΙΑ.ΓΙΑ.ΚΩ

Οι “ΓΙΑ.ΓΙΑ.ΚΩ” (Γιάννης-Γιάννης-Κώστας) είναι ένα μουσικό σχήμα που έχω ανακαλύψει τον τελευταίο καιρό και που μου έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Τους παρακολουθώ από πέρυσι και έχω να λέω μόνο τα καλύτερα τόσο για τα παιξίματά τους όσο και για το ρεπερτόριο που επιλέγουν να παρουσιάζουν. Στην κιθάρα και στη φωνή είναι ο Γιάννης (παίζοντας πάντα σωστό μπασοκίθαρο), στο βιολί και στη φωνή ο έτερος Γιάννης (και τι φωνή ε, με μεγάλη εκφραστικότητα και σπάνια -παλαιού τύπου- χροιά) και στο μπουζούκι ο Κώστας, για το παίξιμο του οποίου ό,τι και να πω θα 'ναι λίγο. Θα πρέπει να τον ακούσετε από κοντά για να καταλάβατε… (και δε μιλάω μόνο για την τεχνική του αρτιότητα, που αυτή είναι δεδομένη, αλλά για την εξαιρετική του αισθητική προσέγγιση στα κομμάτια).

Φέτος θα τους βρείτε στο καφενείο “4 Εποχές” κάθε Παρασκευή (εκτός απροόπτου) από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. Φυσικά παίζουν και αύριο, 12 Οκτωβρίου.

αν είναι αυτοί που είδαμε το καλοκαιράκι, τότε όντως είναι εξαιρετικοί -ειδικά η φωνή του γιάννη (θεατρικότητα χωρίς υπερβολή) και το παίξιμο του κώστα στο μπουζούκι (εκφραστικό και στοχευμένο). χωρίς παρεξήγηση, λίγη παραπάνω δυναμική στην κιθάρα καλό θα έκανε.
είναι και καλά παιδιά!

Δεν ισχύει τελικά η Παρασκευή. Όχι πως συνέβη κάτι με το μαγαζί, απλώς εγώ δεν κατάλαβα καλά. Ως φαίνεται τα παιδιά είχαν κλείσει εξ αρχής έναν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων οπότε δεν θα τους βρείτε πλέον στις “4 Εποχές”. Αν μάθω για κάποια άλλη εμφάνισή τους θα ενημερώσω.

Απόψε, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, οι Για.Για.Κω θα παίξουν στο παραδοσιακό καφενείο “Γαλέριος”. Φαντάζομαι θα ξεκινήσουν κατά τις 23:00, όπως κάνουν οι περισσότεροι που παίζουν εκεί. Όσοι δεν τους έχετε δει, σπεύσατε! Αξίζουν και με το παραπάνω.

Μόλις έμαθα για άλλη μια εμφάνιση των παιδιών, αυτήν τη φορά στην “Πριγκηπέσσα”, σήμερα το βράδυ (Τρίτη 20 Νοεμβρίου).