Γεια σε όλους!

Χαίρετε!
Είμαι ο Ανδρέας, σχεδόν 19 ετών και σπουδάζω Φυσικοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη. Κάνω 7 χρόνια βυζαντινή μουσική, λατρεύω τη Κρητική μουσική και επίσης μου αρέσουν πολύ τα ζεϊμπέκικα, τα ρεμπέτικα, τα παραδοσιακά και… οι bon jovi :088:

Χαίρομαι πολύ που βρήκα αυτό το ψαγμένο και ενεργό φόρουμ, και σαν δώρο καλωσορίσματος :063: σας παραθέτω κάτι μαντινάδες που έγραψα σε στιγμές μερακλώματος, ένα όργανο που ίσως αγαπάω περισσότερο και από τη Κρητική λύρα (και για όσους δεν αντιλαμβάνονται τί σημαίνει αυτό, πρέπει πολύ απλά να άφουγκραστούν τον μαγευτικό ήχο της λύρας και θα καταλάβουν…)

#Σαν άκουσα το κρητικό, λαούτο να βαράει, νόμισα σπίνος κελαηδεί, άγγελος τραγουδάει!
#Σαν του λαούτου η χροιά, άλλη δεεεεε θα υπάρξει, αυτή γεμίζει τη καρδιά, τη κάνει να πετάξει!!!

(Εδώ κανονικά παρεμβάλεται ένα φανταστικό σόλο με το λαούτο, θα το έχω έτοιμο του χρόνου :Ρ)

… #Οι τέσσερις διπλές χορδές, θαρρείς είναι ηχεία, που σε αφήνουν άφωνο, άκου τσι μελωδία…
#Είναι 'να θαύμα απίστευτο, δύο κλωστές μια πένα, να βγάζουν ήχο θεϊκό, που σαν αυτό κανένα…

(σε αυτό το σημείο η λύρα παίζει σε χαμηλότερες νότες, κι ετοιμαζόμαστε για το αποκορύφωμα)

#Θεε μου αν ήμουν αετός, θα ‘πεφταν τα φτερά μου, αν τις πενιές δεν άκουγα, θα σάπιζ’ η καρδιά μου.
#Και σαν ευχή, μιαν προσευχή, στον τάφο μου ζητάω, προτού με θάψτε δώστε μου, λαούτο να κρατάω!!!

Ευχαριστούμε πολύ, ελπίζουμε το πρώτο μου αυτό κομμάτι να μελοποιηθεί σύντομα (ίσως και να εμπλουτιστεί στη πορεία) και να αποτελέσει το έναυσμα για τη συγγραφή πολλών μαντινάδων. Και κλείνω με τη πρώτη μαντινάδα που σκάρωσα…

"Κι ας είμαι ένας Πατρινός, κι όχι απ’ τον Ψηλορείτη, μες στη καρδιά δεσπόζουσα, θέση κατέχει η ΚΡΗΤΗ!)

Εύχομαι σε μια μακροχρόνια παραμονή και ενεργό συμμετοχή σε αυτό το φόρουμ, καθώς και σε ένα ευτυχισμένο, γεμάτο πενιές και δοξαριές, καινούργιο έτος!

Ωραία, φίλε Siggerou και καλώς όρισες! Καλές συζητήσεις, καλές μαντινάδες και, σύντομα, καλές πενιές! Είναι πολύ ενθαρρυντικό να ασχολούνται νέα παιδιά με αυτά τα πράγματα. Όμως, “άκου τη μελωδία”, όχι τσι. Ενικός είναι, ούτε πληθυντικός ούτε γενική.

Καλως ορισες!! εχω και γω ενα κολλημα με τις μαντιναδες αν και δεν ειμαι Κρητικος…ααα…και παιζω και λαουτακι…συμφωνω…σε '‘καλα’'χερια ειναι θεικο οργανο…