Βιβλίο εκμάθησης - Παράλληλα με μαθήματα

Καλημέρα φιλοι .

απο την στιγμή που το πήρα το οργανο (2 βδομαδες) το εχω καψουρευτει, πως να το κανουμε τωρα…και δεν ειναι καποιο κοσμημα, ενα απλο μπουοζουκι της των 300 ευρω ειναι …

Το λοιπόν , εχω βρει ηδη καθηγητη κανω καθε Παρασκευη μιαμιση ωρα μαθημα ιντερνετικα (εχω κανει ηδη δυο μαθηματα). Τωρα πέρα, απο αυτο που μου βάζει 2 ασκησουλες καθε βδομαδα μου ειπε οτι πρεπει να ασχολουμε ενα τεταρτο με μια ωριτσα καθε μερα…

Για να καταλαβετε το προβλημα μου καθομαι δυομιση ωρες με 3 ωρες καθε μερα και του δινω να καταλαβει…Οχι οτι δεν της βγαζω τις ασκησεις…απλα επειδη το γουσταρω.

Τώρα για το ερωτημα εγω ρε παιδια γουσταρω να μαθω κ αλλα ,να μαθαινω παραλληλα μονος μου πως να το κανουμε. Δεν λεω οτι ο καθηγητης εχει καποιο ελατωμα προς θεου, απλα επειδη κανουμε μάθημα μοναχα μια φορα την βδομαδα σκεφτομαι να αγορασω και καποιο βιβλιο να κανω μονος μου μελετη.(το να ρωτησω τον ιδιο το καθηγητη φοβαμαι μην το δει καπως …προσωπικα θα στραβωνα αν εκανα μαθημα και με ρωταγανε να παρουν κ κανα βιβλιο…δεν ξερω.)

Έκανα μια ερευνα αγοράς απλά κανένα βιβλιο δεν αναφέρεται αν επίσης συμπεριλαμβανει εκμαθηση δρομων ειτε γενικα του τι περιεχει περα απο την γενικουρα “ΑΣΚΗΣΕΙΣ”…

ΤΟ ΤΡΙΧΟΡΔΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟ Συγγραφέας: ΠΑΦΡΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

  1. ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΥΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΧΟΡΔΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΜΠΑΓΛΑΜΑ

3)Κριωνάς Γιώργος - Οι λαϊκοί δρόμοι στο τρίχορδο μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουρά

Mήπως εχετε καποια γνωση σε αυτα? Η καποιο αλλο?

1 «Μου αρέσει»

Θα σου πρότεινα να είσαι ειλικρινής με τον καθηγητή σου και να του πεις τις σκέψεις σου. Εάν σου αρέσει τόσο πολύ μπορεί να σου προτείνει ο ίδιος κάποια βιβλία τα οποία θα προχωράτε μαζί (ή από μόνος σου) και να σου λύνει τις απορίες σου. Εμείς μπορούμε φυσικά να σου προτείνουμε βιβλία απλά θα ήταν καλύτερο να τα διάλεγες μαζί με το δάσκαλο ώστε να υπάρχει σύμπνοια στον τρόπο που διδάσκει και στη μάθηση μέσω βιβλίου.

Θα ακολουθήσουν σίγουρα άτομα που θα σου προτείνουν τα κατάλληλα βιβλία!

3 «Μου αρέσει»

Παίζε όσο μπορείς περισσότερο, μόνο να θυμάσαι ό,τι σου έχει πει ο δάσκαλος για την πένα και για την ταστιέρα. Δοκίμασε να βγάλεις και μόνος σου κανένα απλό κομματάκι στυλ Μπάτη, νότα νότα.
Δεν υπάρχει λόγος να κρύψεις κάτι από τον δάσκαλό σου, ίσα-ίσα θα σε βοηθήσει κι αυτός. Από βιβλία δεν έχω δει κάτι ιδιαίτερο, όμως η μέθοδος του Τρίγκα έχει κάποια καλά στοιχεία (και από τους λίγους που μιλάνε για την πένα).

4 «Μου αρέσει»

Δεν είμαι μπουζουξής αλλά αν θα πάρεις βιβλίο ξεκίνα με μέθοδο, όχι με βιβλίο ειδικά για δρόμους. Δες τι λέει για δρόμους η μέθοδος, τι σου λέει κι ο δάσκαλος, και όταν νιώσεις την ανάγκη να εμβαθύνεις τότε πάρε κάτι πιο εξειδικευμένο.

2 «Μου αρέσει»

Καλως ηλεθες Rebetis και καλή αρχη σου εύχομαι και στο όργανο και στο φόρουμ.
Κανω 1 ωρα μάθημα καθε 15 μέρες και δεν προλαβαίνω με 1-2 ωρες την ημερα μπουζουκι να ειμαι παντα σωστός.
Φυσικα και δεν μου δίνει ύλη ο άνθρωπος για 1 χρόνο αλλά σκέψου ότι όσο περνάει ο καιρος προστίθενται πράγματα.
Να στο πω πιο απλα με νούμερα. Εγω μέσα σε ενα χρόνο εχω αυτή την στιγμη κάπου στις 70 ασκήσεις που μελετάω και καπου στα 80 τραγούδια. Φυσικά και δεν τα κανω ολα μαζι και καθε μερα αλλά δεν είναι λογικό να ανεβαίνεις ουσακ με 120 στον μετρονομο και με 150 στον ματζορε. Οποτε θέλει μια προσπάθεια να τα ανεβαζεις ολα σιγά σιγα είτε τεχνικά είτε ταχύτητα ειτε οτιδηποτε.
Φυσικα ουτε κάνα φαινόμενο είμαι ουτε κανας που λιώνει το μπουζουκι, επαιζα πιτσιρικάς και το ξεκίνησα ξανα πέρυσι, αλλα και τα δικα σου νούμερα σε ενα χρόνο δεν θα απέχουν πολυ…
Αποψη μου είναι πριν αγορασεις οτιδήποτε ζητα απο τον δάσκαλο 2ο μάθημα μεσοβδόμαδα.
Το θεωρω πιο σημαντικό.
Αλλιως κανε υπομονή και με 3 ωρες την ημερα θα ερθουν τα πρωτα τραγουδια που φέρνουν αλλα και πάει λέγοντας.

2 «Μου αρέσει»

Η σχέση με το δάσκαλο δεν πρέπει να έχει ντροπές φίλε @Rebetis.Ότι σε προβληματίζει να του το λες και να τον ρωτάς.Δεν χρειάζεται τόσο θεωρία από βιβλία τώρα στην αρχή.Ίσως μπερδευτείς χειρότερα.

2 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ με τον emc, όταν θες να μάθεις όργανο το πρώτο που χρειάζεσαι είναι να μάθεις το ίδιο το όργανο! Οι δρόμοι θα έρθουν σε λίγο.

Ωστόσο, έριξα μια ματιά στον συγγραφέα και είδα ότι έχει γράψει και μέθοδο. Άμα είναι να πάρεις κάτι από αυτόν, πάρε τη μέθοδο.

Το ερώτημα είναι: είναι καλός;

Λοιπόν, τον Κριωνά δεν τον ξέρω καθόλου. Είδα όμως ότι τα βιβλία του τα συνδυάζει με βιντεάκια στο ΥΤ. Το ΥΤ είναι ένα είδος «δωρεάν δείγματος». Μπορείς να ψάξεις τόσο τον Κριωνά όσο και οποιονδήποτε άλλον, εφόσον έχει και βιβλίο και βιντεάκια, και από τα βιντεάκια να πάρεις μια ιδέα αν σου ταιριάζει. Ή ακόμη και να τα προτείνεις προς συζήτση και να μαζέψεις γνώμες, που θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις τη δικιά σου.

3 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τις απαντησεις και τις γνωμες σας.

Το συμπερασμα είναι το εξης … Υπομονη με τον καθηγητη και να συμβουλευτω εκεινον μιας και εκεινος γνωριζει καλυτερα την σειρα που θα με διδαξει ορισμένα πράματα.

Πραγματικά τα βιβλια ετσι οπως ο καθένα σας μου έλεγε κ απο ένα αποφασισα να μείνω μακρια τους χαχα. Οχι πλακα κανω …θα παρω ενα στην τυχη και θα σας πω την αποψη μου

γενικα θα ηταν ωραιο αν αυριο μεθαυριο υπήρχε ενα section που θα μπορουσαμε να αναρτούσαμε τις κριτικές μας για κάθε βιβλιο (οχι μονο εκμάθησης αλλα κ γενικα βιβλια επηρεασμένα απο την ρεμπετικη κουλτουρα) αλλα αυτα ειναι για αλλη συζητηση για αλλη ωρα.

Καλημερα!

2 «Μου αρέσει»

παλιά υπήρχε χώρος συζήτησης για βιβλία και άρθρα.

Μπορείτε να ανοίξετε ένα νέο θέμα στην αντίστοιχη κατηγορία που είναι η θεματολογία του βιβλίου:

πχ:

Αν το βιβλίο έχει να κάνει με δρόμους/μέθοδο οργάνου κτλ, μπορείτε να το βάλετε στην κατηγορία Μουσική θεωρία
Αν το βιβλίο περιέχει βιογραφικές πληροφορίες για κάποιον συνθέτη, μπορείτε να το βάλετε στην κατηγορία Προσωπικότητες

Αν δεν είστε σίγουροι, βάλτε το στο Θέσεις & Αντιθέσεις και θα το εξετάσουμε οι διαχειριστές/συντονιστές αν χρειάζεται να μπει κάπου αλλού.

(Επίσης για τα βιβλία/άρθρα υπάρχει ετικέτα βιβλία-άρθρα).

2 «Μου αρέσει»

Η θέση αυτή είναι καταλληλοτερη , γιατί θα προκύψουν άρθρα και βιβλία παντού.

Εγω δε θα σου μιλησω σαν δασκαλος, καθως καποιοι που απαντησανε ειναι δασκαλοι και καλοι κιολας!
Απο τη σκοπια καποιου που εμαθε χωρις δασκαλο και βιβλιο (οσα εμαθε), θα σου πω οτι το πιο σημαντικο απο ολα ειναι αυτο που ηδη κανεις. Το να ασχολεισαι δυο τρεις ωρες τη μερα, με μια καθοδηγηση σωστη και ακομα και μια φορα τη βδομαδα, ειναι απο μονο του ικανο να σε εκτοξευσει και σε ενα χρονο να παιζεις αξιοπρεπως.
Καποια πραγματα που πιστευω οτι δε διδασκονται:
Ταξιμι.
Πενια - οχι τεχνικη της πενας. Δηλαδη μετα την τεχνικη ερχεται το προσωπικο ‘‘βαλσιμο’’ του καθενος. Ολα τα σπουδαια μπουζουκια ειχαν και εχουν τον τροπο τους και δε νομιζζω οτι διδασκεται αυτο!
Ρυθμικοτητα-οχι ρυθμος. Το γκρουβ που λεμε. Ζειμπεκικο μεν, τονισμοι και δυναμικες δε. Εκει εχει τεραστιο ρολο η πενα.
Γουστο και αισθητικη. Εδω μονος σου πρεπει να κολυμπησεις στα ακουσματα που σου αρεσουν. Κανενας δασκαλος δεν ειναι ιδιος. Εχουν τα γουστα τους. Θα σου μαθουν το αρτιο, αλλα δεν θα σου δειξουν ολα τα μικροκολπα καθε μπουζουξη που σου αρεσει. Θα σου δειξουν βεβαια πολλα!

Σε γενικες γραμμες, εγω σαν παικτης, αυτο που λεω σε κανα φιλο που πιανει οργανο, ειναι οτι στο οργανο παιζουμε, δεν κουραζομαστε. Οποτε οσο το δυνατον λιγοτερες δυναμες στα χερια. Αυτο ειναι και υγειινο και αρτιο, καθως ο καλος ηχος βγαινει ξεκουραστα μονο. Ειδικα το χερι της πενας πρεπει να ειναι φτερο και πουπουλο και πετρα οταν πρεπει. Το δεξι πρεπει να μαθει να συγχρονιζεται με το αριστερο και να εχει ανεση στους δρομους. Τους οποιους τους αντιλαμβανεσαι ειτε ως γεωμετρικα σχηματα που κανουμε συνηθως εμεις οι ερασιτεχνες πανω στην ταστιερα, ειτε ως νοτες. Ειτε ως και τα δυο.
Πανω απο ολα παιζουμε!

6 «Μου αρέσει»

Αρχικα να ζητησω συγνωμη που πεταξα το θεμα σε οτι να ναι κατηγορια. :innocent:

Κατα δευτερον να ευχαριστησω ξανα για το ενδιαφέρον και το μερακι σας να βοηθησετε,και πραγματικα βοηθαν αρκετά,είτε ήταν για την επιλογή οργάνου είτε για ερωτησεις τετοιου τυπου.

Ανεστακου να ξερεις οτι τετοιες απαντησεις εμενα μου δινουν αερα και κουραγιο γιατι οσο να ναι καθε αρχη κ δυσκολη :smiley:

Ντάξει, μη σκας γι’ αυτό. Και εύκολα διορθώνεται από μας, αλλά και αδιόρθωτο να έμενε, μικρό το κακό. (ΟΚ, εννοοείται ότι φροντίζουμε να είναι κάπως εύκολα αναζητήσιμα τα θεματα, αλλά γι’ αυτό υπάρχουν οι συντονιστές)

Δεν είναι θέση! :slight_smile: Οι ετικέτες κολλάνε σε κάθε επιμέρους συζήτηση, ανεξάρτητα από το πού είναι ταξινομημένη αυτή η συζήτση. Για παράδειγμα, αν θέλω να ανοίξω θέμα για κάποιο βιβλίο για το μπουζούκι, μπορώ να το βάλω μεν στην κατηγορία «Μουσική θεωρία» αλλά επιπλέον να του βάλω και ετικέτες «βιβλία-άρθρα», «μπουζούκι» ή οτιδήποτε άλλο θεωρώ ότι θα βοηθήσει να εντοίοζεται μελλοντικά η συζήτηση αυτή.

2 «Μου αρέσει»