Βιβλίο για μακάμια

Γεια σας παιδια! Ψαχνω καποιο βιβλιο που να περιεχει ολους τους δρομους που χρησιμοποιουνται στο μπουζουκι. Μου ειχε προτεινει ενας γνωστος μου καποιο αλλα δε μπορω να θυμηθω ποιο. Εχει καποιος κατι υπ’ οψιν;

Μάρκο για πάντα, θα πήξεις. Πάντως, ξεκίνα με τον Παγιάτη αλλά καλύτερα θα ήταν να ξεκινήσεις με το συναίσθημά σου. Να παίξεις και να τραγουδήσεις δεν θέλεις; Έ, κάνʼ ΄το και άσε τα ονόματα των δρόμων για αργότερα. Θα έρθουν μόνα τους.

1 «Μου αρέσει»

Το βιβλιο που αναφερεις το εχω ηδη και ομολογω πως με βοηθησε παρα πολυ. Απλα θελω να το ψαξω περισσοτερο το θεμα και ας πηξω, δε με πειραζει. Υπομονη και ορεξη υπάρχει.

Φιλαράκια μου καλά, εγώ έχω ήδη πετάξει τέσσερα βιβλία φίλων μου που είχαν αυτό που αναφέρετε, του Παγιάτη στη θάλασσα, στο Κάβο Ντόρο, ή άλλον κάπου μεταξύ Τζιας και Θερμιών. Υπάρχει, ως γνωστόν μια σοβαρή δουλειά του αποθανόντος αλλά αείμνηστου Μάριου Μαυροειδή, με τίτλο “Οι δρόμοι της Ανατολικής Μεσογείου” ή κάπως έτσι. Βέβαια δεν αναφέρεται στο μπουζούκι, αφού το όργανο αυτό δεν μπορεί να εκτελέσει τους ήχους αυτούς πλήρως… Το γνωρίζετε. Η φωνή όμως μπορεί! Σας το συνιστώ λοιπόν.
Το καλύτερο όμως είναι να ακούμε κανένα μανέ, που υπάρχουν αρκετοί στη δισκογραφία για να μάθουμε τα μακάμια, καθώς και να μάθουμε κανένα πεσρέφι ή σαζ σεμάι,ώστε να εξαντλήσουμε το κάθε μακάμι πέρα ως πέρα.
…Ε και βέβαια να παίζουμε με άλλους μουσικούς…
Τι λέτε; :088:

1 «Μου αρέσει»

edbcedf9-217a-4f76-9f3c-ddc2b2609418