ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ιδού ένας νέος και,καθώς φαίνεται,ταλαντούχος οργανοποιός από τη Νίσυρο…http://www.myspace.com/vagelis_panagiotou

Πολύ όμορφα όργανα. :110:

Μακάρι ο ήχος τους να είναι αντίστοιχος με την αισθητική τους!!!

Μπράβο του και μπράβο και στους Γιάννη και Τάσο ΚΟυκουρίγκο οι οποίοι απ΄ό,τι φαίνεται έκαναν πολύ καλή δουλειά στην Καστοριά.
Σπουδαίο πράγμα η οργανωμένη γνώση.

Επειδή, - από αισθητικής άποψης - μου άρεσαν πάρα πολύ τα όργανα του κου Παναγιώτου, μήπως υπάρχει κάποιος που να έχει έρθει σε επαφή με κάποιο μουσικό όργανο κατασκευής του?

ο βαγγέλης είναι φίλος φίλων και είχα παίξει παλιά με κάποιους από τους πρώτους τζουράδες του. μερακλήδικα όργανα, από ένα σεμνό μάστορα. πολύ θά’θελα να άκουγα όργανό του σημερινό, αφού τα πρώτα του ήταν τόσο καλά.

προφέρεται πελαζύ, με γαλλικό αξάν;

Oui je suis…!!:108::043:
Πέφτει και η Νίσυρος λιγο μακρυα ρε γμτ…
Κρίνοντας από την εμφάνιση πάντως, θα πρέπει να είναι πολύ υπομονετική και μερακλίδικη η δουλειά του…:241:

Έχω ζήσει ένα χρόνο στη Νίσυρο (το 2000), αλλά δεν τον θυμάμαι το συγκεκριμένο οργανοποιό. Το νησί μετράει 1000 ψυχές - μαζί με τα χωριά - και μου κάνει εντύπωση που δεν τον γνώρισα. Υπήρχε ένας γηραιός κατασκευαστής - μου διαφεύγει τ’ όνομά του - που κατασκεύαζε κρητικές λύρες και (σκαφτούς) μπαγλαμάδες. Μάλιστα, τον είχα “προσεγγίσει” για να φτιάξουμε μαζί ένα μπαγλαμά (άσχετα αν τελικά δεν προχώρησε). Ίσως ο συγκεκριμένος κατασκευαστής να “μαθήτευσε” κοντά του…

Προφανώς, πήγε στη Νίσυρο αργότερα. Εκείνη την εποχή, θα πρέπει να ήταν ακόμη στην Καστοριά και να φοιτούσε στη σχολή οργανοποιίας, την οποία και τελείωσε.
Εσύ γνώρισες τον καλό μου φίλο μου, τον Ντίνο Παπαδέλια, ίσως ένα από τους σημαντικότερους ανθρώπους του νησιού.
Εκτός από μουσικά όργανα, ο Ντίνος φτιάχνει επίσης και καταπληκτικά ψηφιδωτά με πέτρες που κοσμούν διάφορα σημεία του νησιού και πολλά άλλα. Σίγουρα η συναναστροφή με τον Ντίνο έχει επηρρεάσει θετικά και το Βαγγέλη Παναγιώτου, τον αναφέρει άλλωστε και στην ιστοσελίδα του.