Απόψεις για επισκευές οργάνων

Η επιδιόρθωση είναι μια πράξη διαλογιστική. Εισχωρείς άρρητα στο μυαλό του παλιού μάστορα, διδασκεσαι και επεμβαίνεις δίνοντας δικές σου λύσεις. Παρατείνεις το χρόνο χρήσης για τα αντικείμενα.Διδασκεις σεβασμό επιδιορθώνοντας…:blush:
σχολιον της Nefeli Hliou

Και σχόλιο του Μήτσου Δάρα

Το προβλημα με τα μπουζουκια ( τετοια σπασιματα… συνθλιπτικα ) ηρθαν μαζι με την ανηθικοτητα να δειξουμε κατι αλλο απ αυτο που πραγματι ειναι… απο τοτε που την καρυδια επειδη ρουφα νερο σαν σφουγγαρι ( ακατάλληλη για οργανα ) την βρασαμε με χρωμα και οξεα …ειτε για να εξαπατησουμε ειτε κυριως να διευκολυνθουμε ( κρυψουμε ατελιες - κακοτεχνιες ) στοκαροντας κλπ… και

την ιδια περιοδο αλλαξαμε και την αισθητικη φορωντας πλαστικά ψευτογκλαμουρ φορεματακια και μπιζου !😎 εγω τα θελω ολα στο φως … και Φυσικά μπουρια ή ασφενταμο… ή… ακομα και αλλα ταπεινα υλικα απ τα σκουπιδια και τα καυσοξυλα ! Αυτο που δινει αξια ειναι η αγαπη του μαστορα και του μουσικου !!!💖

2 «Μου αρέσει»

Το είδα και εγώ αυτό το post.
Μου δημιουργήθηκαν διάφορες απορίες, όπως η καρύδια που είναι ακατάλληλη, η μουριά, το κελεμπεκι, ο παλισσανδρος δεν απορροφούν νερό? Τα λούστρα δεν μπορεί να είναι βαριά και στα υπόλοιπα ξύλα? Η “θωρακισμένη” καρύδια δεν έσωσε αρκετούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες τόσες δεκαετίες από χτυπήματα, πεσίματα, τσιγάρα, ποτά και ξενύχτια?
Τόσες πολλές απορίες που στο τέλος έκανα scroll down…
Βέβαια σε άλλο post που αφορά την ίδια επισκευή συμφωνώ απόλυτα με τον μάστορα που αναφέρει ότι σώζει ένα όργανο και παράλληλα ένα δέντρο.

1 «Μου αρέσει»

Εγώ, δεν είδα κανένα ποστ. Ξέρω όμως πάρα πολύ καλά ότι η διαφύλαξη των δασών του πλανήτη δεν κινδυνεύει από τη δουλειά των απανταχού της υφηλίου οργανοποιών, από άλλα κινδυνεύει. Την εξοικονόμηση κυτταρίνης που θα έφερνε ένας περιορισμός κατά 3 % της παγκόσμιας ετήσιας κατανάλωσης χαρτιού, δεν θα την φέρουν ούτε εκατό χρόνια οικονομιών των οργανοποιών σε ξύλα.

5 «Μου αρέσει»

Το post το ανέβασε ο μάστορας στο Facebook μαζί με φώτο από το σπασμένο σκάφος που επισκευάζει.

2 «Μου αρέσει»