Απο μπαγλαμά σε μπουζούκι

Ένα καλο μισομπούζουκο θα βγαινε πιο φτηνο φαντάζομαι; Θα άξιζε να πάρω μισομπούζουκο μόνο για θεμα μπάτζετ;

Το μισομπούζουκο, απ’ όσο ξέρω, είναι μόνο τρίχορδο. Έχεις καταλήξει στο τρίχορδο ή ακόμα ψάχνεσαι;

Αλλά μπουζούκι με μισομπούζουκο ίσης ποιότητας δεν πιστεύω να έχουν αισθητή διαφορά στην τιμή. Πως το ξύλο θα είναι μερικά γραμμάρια λιγότερο; Η δουλειά είναι ίδια, τα εξαρτήματα (κλειδιά, χορδιέρα κλπ.) είναι ίδια.

1 «Μου αρέσει»

Τα μισομπούζουκα συνήθως είναι πιο ακριβά γιατί δεν βγαίνουν μαζικά. Δηλαδή ο οργανοποιός δεν κάνει την συνηθισμένη διαδικασία, που μπορεί να έχει έτοιμα σκάφη, δοκιμασμένες μετρήσεις, κλπ, αλλά πρέπει να κάνει διαφορετικό σχεδιασμό και δοκιμές για να του βγει καλό.
Εκτός κι αν πάρεις τζουρά, που βρίσκεις και με 3-4 κατοστάρικα να ξεκινήσεις. Αλλά είναι άλλο από το μπουζούκι ή το μισομπούζουκο.

2 «Μου αρέσει»

Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου με τί θες να ασχοληθείς.Τρίχορδο ή τετράχορδο.Μετά με το μπάτζετ που έχεις πηγαίνεις σε Μάτσικα ή Στάμκο.Του Στάμκου έχουν κάπως καλύτερο ήχο.Με 750 ίσως βρίσκεις από τον Πέτρο Ζαράνη στην Αργυρούπολη ίσως και στο Στέλιο Τσιλιμίγκα νομίζω στα Λιόσια τα οποία θα είναι και χειροποίητα.Απλά ρώτα πρώτα τους ίδιους για να μην υπάρξει κάποια παρανόηση γιατί πάνω κάτω τόσο ξεκινούσαν οι κατασκευές πριν λίγο καιρό αν δεν κάνω λάθος.Ο Ζαράνης φτιάχνει τρίχορδα και τετράχορδα,ο Τσιλιμίγκας σίγουρα τρίχορδα για τετράχορδα δεν ξέρω.

1 «Μου αρέσει»

Τα μπουζούκια του ζαράνη είναι όλα κατόπιν παραγγελίας βέβαια οπότε, δεν ξέρω αν θα χω την ευκαιρία να το ακούσω πρώτα

1 «Μου αρέσει»

Έχεις δίκιο.Προτίμησε τότε Μάτσικα ή Στάμκο που έχουν διαθέσιμα.

1 «Μου αρέσει»

Και εδω να πουμε βεβαια οτι το μισομπουζουκο δεν ειναι καποια στανταρ κατηγορια. Ειναι ενα τριχορδο με προπολεμικες αναλογιες. Αν δεν εχει καλουπι ο μαστορας αναλογο (ο Φρονιμοπουλος ειναι νομιζω ο πιο μελετημενος με καλουπια τετοια πολλα και ο Σπουρδαλακης) οντως θα κοστισει και παραπανω! Αλλιως οσο ενα μπουζουκι. Οτι λεει ο Νικος δλδ, πας για τζουρα. Εγω θα πηγαινα απευθειας στο μπουζουκι. Κανε υπομονη και μαζεψε μερικα φραγκα παραπανω! Στο 1000ρικο θα εχεις πολλες ΚΑΛΕΣ επιλογες.

2 «Μου αρέσει»