Αντιολισθητική διαφάνεια για μπουζούκι

Καλησπέρα,

ένας φίλος μου έστειλε την παρακάτω φωτό από το μπουζούκι του. Με έκπληξη είδα μια διαφάνεια τοποθετημένη στο ηχείο, εκεί που εφάπτεται με την κοιλιά όταν παίζουμε. Ο ίδιος μου είπε ότι του το τοποθέτησε εκεί ο δάσκαλος για να μην γλιστράει το μπουζούκι :-).
Μου είπε ότι είναι αρκετά βολικό στο παίξιμο, ειδικά για αρχάριο. Τον δάσκαλο δεν μπορούμε να τον βρούμε προς το παρών. Οπότε θα ήθελα να σας ρωτήσω μήπως γνωρίζετε που θα μπορούσαμε να βρούμε μια τέτοια “διαφάνεια”.

Ο φίλος μου είπε ότι δεν είναι κολλημένη, απλώς εφάπτεται και δεν γλιστράει λόγω του βερνικιού. Την βγάζεις όποτε θελήσεις χωρίς να αφήσει ίχνη κόλλας ή κάτι τέτοιο! :241:

Έτσι όπως το βλέπω δεν είμαι σιγουρος ότι εκείνο το σημείο των ξύλων στο όργανο αναπνέει! μου φαίνεται λίγο πλαστική η μεμβράνη σα σιλικόνη που λογικά το ξύλο δεν θα αναπνέει! Δεν ξέρω αν θα ήταν καλή ιδέα!

Ο φίλος το έχει 1,5 χρόνο τώρα και δεν έχει πάθει κάτι. Αλλά όπως και να έχει, αν το έχεις μόνο για τις ώρες που μελετάς, δεν νομίζω ότι θα πάθει κάτι.

εχω δει πριν 6-7 χρονια εναν παππου (μερακλης και καλος παιχτης) ειχε κολησεις σε εκεινο το σημειο ενα κοματι απο παντελονι κοτλε…οταν ρωτησα μ ειπε γιανα μην γλιστραει… παιρνει στα χερια του ενας φιλος το μπουζουκι του παππου…και παιζει μια μελωδια…μηλο μου κοκκινο… τ αρπαζει ο παππους φανερα τσατισμενος κ του λεει…αγορι μου το μπουζουκι ειναι για να παιζει ζεμπεκιες…οχι τετοια…χαχαχαχαχ!

:slight_smile: χαχα τρελή φάση ο παππούς! Κοτλέ ύφασμα; :slight_smile:

Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω την κουβέντα.
Είναι αντιολισθητική μεμβράνη κινητού για ταμπλό αυτοκινήτου. Θα τη βρεις σε κάποιο κατάστημα τύπου autoplus. Υπάρχουν δύο τύποι: μια λεπτή (πάχος ίσως 0,2 cm) και μια αρκετά πιο χοντρή (πάχος ίσως 0,5 cm). Θα σου πρότεινα την λεπτή.

Κι εγώ θυμάμαι το ίδιο πράγμα και μάλιστα, πήγα στην Οτοπλάς και βρήκα αυτό το υλικό. Ένας τύπος υπήρχε, περίπου 0,3 εκ. Χρησιμεύει, λέει, να το “κολλάς” στην οριζόντια επιφάνεια κάτω από το παρμπρίζ και να ακουμπάς απάνω το κινητό, ώστε να μη γλυστράει. Εγώ το ήθελα για το όργανο. Μου είπαν ναι, μάλλον θα κάνει δουλειά. Και αν με τον καιρό μειώνεται η πρόσφυση, απλά πλύν’τε το με νερό και σαπούνι. Κόλλησε αλλά πολύ γρήγορα μειώθηκε η πρόσφυση. Το έπλυνα και από τότε δεν ξαναδούλεψε. Τελκά το πέταξα. Δυστυχώς δεν θυμάμαι μάρκα. Δεν κάνει πάντως ζημιά στην επιφάνεια του οργάνου.

Σας ευχαριστώ πολύ! Θα το ψάξω σύντομα.

Ναι ναι όντως πρέπει να είνα σαν το υλικό της χλαπάτσας που κυκλοφορούε παλιά οπότε δεν σηκώνει πλύσιμο!
Εν τω μεταξύ mmel μ έψησες να αλλάξω το tux μου στο avatar! :smiley:

έριξα μια ματιά στο skroutz.gr και είδα ότι υπάρχει κάτι παρόμοιο και για πληκτρολόγιο και iPAD.

@Maestros_Tom στο http://tux.crystalxp.net/ υπάρχουν πολλά tux avatars. Πάντως το δικό σου είναι τέλειο! :109:

Εκείνο που είδες στο skroutz είναι άλλο πράγμα. Αυτό που ζητάς, είναι κάτι τέτοιοhttp://www.ebay.com/itm/5Pcs-Car-Dashboard-Sticky-Pad-Magic-Anti-Slip-Non-slip-Mat-/331039087546?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d13779bba