Ανθούλα Μίχου - ποιά είναι;

Παρακολούθησα σήμερα (ΕΡΤ-ΣΑΤ) μιά εκπομπή που παρουσιάσε και φρόντισε ο Π.Κουνάδης με παλιά ρεμπέτικα τραγούδια. Δεν ξέρω αν ήταν Live γιατί την “έπιασα” μετά το ξεκίνημά της. Τα τραγούδια ερμήνευσαν διάφορα γνωστά ονόματα μερικά από τα οποία Κορακάκης, Γαλάνη, Τσαλιγοπούλου, Δ.Τσαουσάκης (γυιός του Προδρόμου αυτός?) Κότσιρας (Κότσιρας ρεμπέτης? ήμαρτον!) και η Ανθούλα Μίχου που τραγούδησε την Πειραιώτισσα του Παπαϊωάννου. Πρώτη φορά ακούω αυτό το όνομα και η φωνή της μου άρεσε πολύ. Γνωρίζετε κάτι γι αυτήν? Εχει δικούς της δίσκους?

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην Μαργιάννα 24 Ιανουάριος, 2005)

Η Ανθή Μίχου είναι απο τις σημαντικότερες “καινούργιες” φωνές στις επανεκτελέσεις του ρεμπέτικου ,προσωπική δισκογραφία δεν έχει παρα μονο μια συμμετοχή στον πρώτο δίσκο του Β.Κορακάκη (Αρχοντες)σαν β φωνή.Αν θέλει κάποιος να την ακούσει μπορεί μόνο σε ρεμπετάδικα ,φέτος τραγουδάει μαζι με τον Μπάμπη Γκολέ δεν ξέρω όμως να σου πω το όνομα του μαγαζιού.

Η Ανθούλα είναι όντως εξαιρετική φωνή, μόνο που δεν είναι τόσο καινούρια, αφού τραγουδά επαγγελματικά 22 χρόνια…
Οι περισσότεροι από αυτούς που την ξέρουν την έχουν ακούσει μόνο σε ρεμπέτικα τραγούδια, όμως με τον ίδιο κορυφαίο τρόπο αποδίδει και τα λαϊκά και τα δημοτικά…
Η περίπτωσή της αποτελεί μία από τις πάμπολλες αποδείξεις ότι για να γίνεις ευρύτερα γνωστός, δεν απαρκεί το ταλέντο σου, αλλά το πόσο καλά τα πηγαίνεις στα παρασκηνιακά θέματα με τα πάσης φύσεως συστήματα…
Είναι πραγματικά κρίμα που μία τόσο σπουδαία φωνή είναι γνωστή σε περιορισμένο (αλλά πιστό) ακροατήριο…

Φέτος, τραγουδά σε ρεμπετάδικο του Πειραιά (στο “Ανηφόρι”)…

H Ανθούλα τραγουδούσε για αρκετά χρόνια στις Διαδρομές κι είναι πολύ καλή. Αν είναι φέτος με το Γκολε δε γνωρίζω, πάντως ο Μπάμπης δουλεύει στα μάνταλα με τη Σκορδαλάκη.Αλλά υπάρχουν κάποιες ακόμα λαικές φωνές καταπληκτικές, που εέιδή δεν είναι fameστορίτισες τις γνωρίζουν ελάχιστοι.Ενδεικτικά η Λιλύ Ριτσώνη, η Δήμητρα Κωστάκη και η Σοφία Εμφιετζή που αν και χρόνια με την Αθηναική Κομπανία σήμερα την αναφέρω και μου λένε ΠΟΙΑ?

Για τον Γκολέ μου το είπανε χωρίς βεβαιότητα οπότε μπορεί να είναι και λάθος…