Αναρτηση σημαντικων εργων - εκδοσεων διονυση μανιατη στο σηλαμπσ

Χρόνια πολλά!

Για όσους μπορεί να ενδιαφέρει, αναρτώ και εδώ το παρακάτω:

https://rebetiko.sealabs.net/viewtopic.php?f=81&t=5555&p=34442#p34442

ΥΓ. Δεν ξέρω Χρήστο αν βοηθούσε να μετατρέπαμε το αντίστοιχο φόρουμ λογισμικό του sealabs στο discourse με το εργαλειάκι που λέγαμε, ώστε μετά ίσως είναι ομαλότερη μια μετάβαση προς την κατεύθυνση της ενοποίησης των κοινοτήτων ή να έρθουν ακόμα πιο κοντά; Το συζητάμε κάποια στιγμή

από fakk » 01 Μάιος 2021 09:31 am
Ο Διονύσης Μανιάτης, ακούραστος ερευνητής και συγγραφέας του Ρεμπέτικου, μετά την πρόσφατη ανάρτηση του πολύτιμου ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ ‘‘Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ’’ , συνεχίζει προσφέροντας πολύτιμα ντοκουμέντα για το Ρεμπέτικο στους φίλους ρέκτες και ερευνητές.

Με την ευγενική του χορηγία αναρτάται σήμερα το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος της εργογραφίας του που καλύπτει όλο το φάσμα της Ελληνικής Μουσικής, τη Βυζαντινή Μουσική, το Δημοτικό-Παραδοσιακό, το Σμυρνέϊκο, το Ρεμπέτικο, το Λαικό.Πρόκειται για σημαντικές εκδόσεις και ανέκδοτο υλικό που αποτελούν πολύχρονα και κοπιαστικά έργα ζωής του, παρακαταθήκη στη διάσωση και διάδοση του Μουσικού μας Πολιτισμού.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΝΙΑΤΗ :
1.ΟΙ ΚΑΤΑΔΥΤΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΤΗΣ ΨΑΛΤΙΚΗΣ
2.ΤΑ ΑΗΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
3.Η ΕΚ ΠΕΡΑΤΩΝ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟΥ
5.Η ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ 45 ΣΤΡΟΦΩΝ
6.Ο ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ (ΕΥΡΕΣΗ ΤΙΤΛΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο ΣΤΙΧΟ ΤΟΥ)
7.ΜΗΤΡΩΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ‘‘Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ’’ (έχει ήδη ανέβει)

Επίσης , ο Διονύσης Μανιάτης έχει έτοιμα για έκδοση άλλα 4 σημαντικά έργα, που όμως δεν μπορεί να εκδόσει ελλείψει χρηματοδότησης.

Ας ελπίσουμε οτι θα βρεθούν και άλλοι φιλότιμοι ερευνητές-συγγραφείς να δώσουν ομοίως την άδεια να αναρτηθούν τα έργα τους σε ελεύθερη πρόσβαση, ώστε να δημιουργηθεί στο Σήλαμπς μια μεγάλη ανοιχτή βιβλιοθήκη του Ρεμπέτικου και να βοηθηθεί έτσι η μελλοντική έρευνα.

Διονύση, ακούραστε θεματοφύλακα του Ρεμπέτικου , σε ευχαριστούμε όλοι απο καρδιάς!

7 «Μου αρέσει»