Αναζήτηση Τραγουδιού

Μήπως γνωρίζει κάποιος ένα τραγούδι που ο στίχος λέει “κάπελα καταραμένε μη νερόνείς το κρασί…” Αν γνωρίζει κάποιος μπορεί να μου δώσει πληροφορίες; Και αν διαθέτει και το τραγούδι σε mp3 ακομα καλύτερα…

Να σται καλά
Κωνσταντίνος

Είναι ζεμπέκαρος με τον Στράτο Παγιουμτζή, το χω μόνο σε κασσέτα…

Κωνσταντίνε, εννοείς κάποιο ρεμπέτικο / λαϊκό τραγούδι;
Ρωτάω, γιατί υπάρχει ένα εκπληκτικό δραματικο-λυρικό τραγούδι του μουσικοσυνθέτη Νίκου Χατζηαποστόλου (άλλης “σχολής” αυτός και από τους διώκτες του ρεμπέτικου), της δεκαετίας του ‘20, με τίτλο “ΤΟ ΝΕΡΩΜΕΝΟ ΚΡΑΣΙ” και ερμηνευτή τον βαρύτονο Γιάννη Αγγελόπουλο, που ραγίζει καρδιές. Είναι τ’ ολιγότερο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!
(Για όσους ξέρουν, δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις).

Μιλάμε για Γ. Αγγελόπουλο, που δόξασε το σανίδι της Λυρικής, με καριέρα στη Σκάλα του Μιλάνου (την αυθεντική, όχι τη Βολιώτικη!), κλπ.

Σ.Π.

Φίλε Σάκη εννοούσα το ρεμπέτικο-λαικό τραγούδι του Παγιουτζή, 1942, “Κάπελα Καταραμένε”. Ένας φίλος απο το αλλο γνωστό site το ανέβασαι και το άκουσα.

Αλήθεια τί εννοείς άλλης “σχολής”; Εννοείς μήπως τη λαική μορφή (και όχι τη ρεμπέτικη) οπως την εννοούμε σήμερα; Σε αυτή δεν συγκαταλέγεται ο Αγγελόπουλος; (Αν και είναι παρακινδυνευμένο βέβαια να οριοθετούμε τους καλλιτέχνες έτσι απλά)

Πάντος ακούγεται και αυτό ενδιαφέρον. Το έχεις; Μπορείς να το ανεβάσεις να το ακούσω και αυτό;

Να σαι καλά

Κωνσταντίνος

Παρανόηση: Ο Αγγελόπουλος που ανέφερε ο Σ.Π. δεν είναι ο γνωστός Μανώλης. Λεγόταν Γιάννης και είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνώς βαρύτονους του μεσοπολέμου με τεράστια καρριέρα στα λυρικά θέατρα όλου του κόσμου. Ηχογράφησε κυρίως στο εξωτερικό κυρίως ρόλους από την όπερα. Μεταξύ των Ελληνικών ηχογραφήσεων του περιλαμβάνονται και ελάχιστα μη-λυρικά (“λαϊκά”) τραγούδια, κυρίως του Χατζηαποστόλου…

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες διαχειριστά…

Για να κλείνουν όπως πρέπει αυτά τα θέματα.
Εδώ είναι το “Κάπελα καταραμένε” με τον Στράτο Παγιουμτζή σε στίχους - μουσική του Γαβριήλ Μαρινάκη:

Και εδώ είναι το “Νερωμένο Κρασί” του Χατζηαποστόλου με τον Γιάννη Αγγελόπουλο: