Αναζήτηση μουσικών συλλογών

Γεια σας παιδια…ειμαι νεος στο φορουμ…μηπως ξερει να μου πει καποιος αν υπαρχει καποιο site οπου ειναι διαθεσιμες ολοκληρωμενες δισκογραφιες απο παλια τραγουδια και σε καλη ποιοτητα…θελω να τα κατεβασω για να τα δωσω σε εναν γνωστο μου που κανει εκπομπες στο ραδιο…τα τραγουδια που εχει δεν ειναι σε καλη ποιοτητα επειδη ειναι κατεβασμενα απο το youtube και θελει να τα βρει σε καλη ποιοτητα…

ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Να επισημάνω πρώτα πρώτα, ότι σε αυτό το φόρουμ δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή αρχείων που προστατεύονται, ή μπορεί να προστατεύονται από τους νόμους και τις διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατ’ επέκταση, δεν επιτρέπεται και η παρότρυνση για χρήση τέτοιων δυνατοτήτων.

Η μεγαλύτερη, ίσως, συλλογή ηχογραφημάτων από την ελληνική δισκογραφία, υπάρχει στη σελίδα http://rebetiko.sealabs.net/home.php (αυτό για την περίπτωση που δεν σου είναι γνωστή). Η σελίδα αυτή έχει την άδεια της ΑΕΠΙ για αναπαραγωγή των αρχείων της, αλλά όχι για κατέβασμα. Η ποιότητα, πάντως, δεν είναι πάντα η καλύτερη, αφού η συλλογή προέρχεται από ανέβασμα μεταχειρισμένων και πολυπαιγμένων δίσκων. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν σκόρπιες σελίδες με μικρές συλλογές, που θα πρέπει να τις ψάξεις μόνος σου.

οκ σε ευχαριστω πολυ να σαι καλα!!!

Γενικότερα τα σκόρπια στο ίντερνετ δεν έχουν πάντα την καλύτερη ποιότητα.
Ορισμένες συλλογές π.χ του Charls Howard -αν γράφεται έτσι- που είναι ψηφιακά επεξεργασμένες, αξίζει να τις έχεις…αγοράσεις εννοώ.

Οι συλλογές του Charles Howard έχουν πραγματικά πολύ καλή ποιόητα ήχου, χωρίς ειδικές επεξεργασίες (κόψιμο συχνοτήτων κλπ.). Αυτό οφείλεται απλά στο ότι έχει πρόσβαση σε δίσκους αρχείου των φωνογραφικών εταιριών, άπαιχτους δηλαδή και σωστά φυλαγμένους.

Έχω ακούσει (αν λέμε για τον ίδιο) ότι είχε πρόσβαση σε κάτι ακόμα καλύτερο: τους κέρινους κυλίνδρους απ’ όπου έγιναν οι δίσκοι. Δηλαδή το εντελώς ορίτζιναλ, αυτό όπου αποτυπώθηκε ο αρχικός ήχος των φωνών και των οργάνων.

Μην ξεχνάμε ότι “ποιότητα” σημαίνει πλέον δύο πράγματα: και το αν αντικειμενικά ο ήχος είναι καθαρός από παράσιτα και θορύβους, αλλά και την ανάλυση. Αντίγραφο ενός δεδομένου σιντί σε μπ3 έχει χαμηλότερη “ποιότητα” με τη δεύτερη έννοια, αλλά την ίδια ποιότητα (καθαρότητα) με την πρώτη και κλασικότερη έννοια. Το πρώτο είναι κάτι που το ακούει ο καθένας, το δεύτερο γίνεται αντιληπτό μόνο σε εξασκημένα αφτιά (ας πούμε, στα δικά μου όχι!) και με καλό στερεοφωνικό.

Από το κερί κατευθείαν, κάπως πολύ δύσκολο το βλέπω. Πάντως, έχω ακούσει ότι ένας καθαρός, άπαιχτος δίσκος 78 στροφών από ηλεκτρική φωνοληψία, έχει πάρα πολύ καλή απόκριση που δεν θα τη περίμενε κανείς σήμερα, στην ψηφιακή εποχή.