Αμανές κατά Ζουγανέλη - Σταρόβα

Ζουγανέλης και Σταρόβας σε διαγωνισμό αμανέ

Μόνο ως σάτιρα θα το έβλεπα.Πουλάνε σάτιρα για να βγάλουν το ψωμί τους.Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να μας πειράξει.Έτσι κι αλλιώς δεν ξέρουν και πολλά από ρεμπέτικα τραγούδια και μανέδες.Οπότε δεν μπορώ να τους πάρω και πολύ στα σοβαρά.

Oχι βεβαια, δε νομιζω οτι καποιος πρεπει να πειραχθει απο μια τετοια σατυρα(χαβαλε)
Εδω σατυριζεται η καθημερινοτητα,η πολιτικη, ακομη και η θρησκεια .
Τωρα τι γνωριζουν οι συγκεκριμενοι για ρεμπετικο δεν ειμαι σε θεση να το ξερω
ειναι πιθανον ομως να ξερουν πολλα περισσοτερα απ οσα πιστευουμε.
Παντως ειναι ταλαντουχοι και θεωρω τον ζουγανελη χαρισματικο.

1 «Μου αρέσει»

χαβαλές και σάτυρα μαζί είναι και κατά τη γνώμη μου αυτά θα πρέπει να γίνονται πάνω στην σκηνή οπως ακριβώς το κάνουν αυτοί αλλά με λιγότερα <<στολίσματα>>

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν ξέρουν απο ρεμπέτικα και λαϊκά οι δυό τους ? πιστεψέ με γνωρίζουν…αν θελήσουν να τραγουδήσουν στα σοβαρά λαϊκά θα βάλουν κάτω πολλούς (ειδικά ο Σταρόβας είναι φωνάρα)

Σιγουρα ξερουν απο ρεμπετικο κ λαικη μουσικη γενικοτερα.Κ οι δυο προερχονται απο “ρεμαλοχωρο” που πιθανοτατα ολο κ καποιο “παρε-δωσε” θα ειχε με ρεμπετικα κλπ.Ωστοσο (αν κ το Σταροβα δεν τον παω-ασχετο βεβαια) εχουν κ οι δυο φωναρες,το Ζουγανελη τουλαχιστον τον εχω ακουσει σε πολλες ερμηνειες.Σιγουρα θα μπορουσαν να βαλουν κατω τραγουδωντας ρεμπετικα αρκετους ρεμπετες(ερμηνευτες) της εποχης μας:127:

Ειδικά ο σταρόβας είναι πολύ καλός μουσικός πέρα απ’ το τι δείχνει έξω. Απλά στις εκπομπές που πάει γουστάρουν την σάτυρα που κάνει και έτσι αυτό κάνει. Κατά τ’ αλλα μπορεί να παίξει από ρεμπέτικα μέχρι ξένα ροκ, που απ’ ότι ξέρω τα έχει μελετήσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει

Εγώ ξέρω ότι και οι 2 είναι σούπερ όταν θέλουν…
Και ο Σταρόβας είναι ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα
και ο Ζουγανέλης είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες στην Ελλάδα. Αν ξέρατε κάποιοι τι έχει γράψει ο άνθρωπος. Και με γονείς κωφάλαλους παρακαλώ!
Τους αξίζουν συγχαρτητήρια και στους 2 πάντως.
Ακόμα και αν κάνουν ώρες ώρες κάποιες ανοησίες δεν έχει καμία σημασία για το έργο που έχουν προσφέρει.

Γιώργο μα για αυτό τους καλάνε στις εκπομπές δεν το έχεις καταλάβει? αρέσει στον κόσμο η σάτυρα και οι ανοησίες που κάνουνε. Γι’ αυτό έχουνε τόση πέραση. Εγώ ξέρω πολύ καλά πόσο καλοί είναι και οι δυο και ο σταρόβας έχει παίξει σε πολλούς δίσκους κιθάρα (χωρίς να είναι απαραίτητα δικοί του).

Από πλευράς όγκου, ναι, είναι από τους μεγαλύτερους. Ψηλό παλικάρι και καμιά 130ριά κιλά στα σίγουρα.
Εκτός κι αν εννοείς από τους καλύτερους. Αλλά κι αυτό συζητιέται, αφού θέτεις χρονικά πλαίσια. Δηλαδή είναι από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή ακριβώς ή μήπως πιάνεται και για μισή ώρα νωρίτερα;
Για το δε γεωγραφικό όριο που βάζεις, μπορεί ν’ ανοιχτεί ολόκληρη κουβέντα. Σε ποια Ελλάδα; Τη σημερινή; Αυτή που ονειρεύεται ο Καρατζαφέρης, με τα Σκόπια, την Αλβανία και τη μισή Βουλγαρία μέσα; Αυτή του Μεγαλέξανδρου; (το Αφγανιστάν είναι ελληνικό). Αλλά και πέρα από το γεωγραφικό υπάρχει και το ποιοτικό. Ποια Ελλάδα; Αυτή εδώ που ζούμε ή την “καλύτερη Ελλάδα” που “υπάρχει” σύμφωνα με το πρόσφατο καλό σύνθημα;

Πέρα από την πλάκα. Τι το εξαιρετικό έχει παίξει αυτό το παληκάρι, να τον ακούσουμε κι εμείς οι αδαείς που ως χοντροί τον συμπαθούμε;

Στην αρχη του προγραματος που ειναι και το αποσπασμα με το Ζουγανελη,ο Σταροβας παιζει το Shine on you crazy diamond των Pink Floyd. Επαθα πλακα με το σολο του. Εχω ακουσει και τον Μαχαιριτσα να τον χαρακτηριζει ως τον κορυφαο Ελληνα κιθαριστα.

Απ’αυτό το σόλο ρε παιδιά όχι και ο καλύτερος κιθαρίστας… Μην τρελαθούμε! Και τί θα πεί ο καλύτερος κιθαρίστας? Πιο γρήγορος? βάζει συναίσθημα? δεν χάνει τον ρυθμό?δεν παίζει λάθος ακόρντα? Κάνει ωραία γεμίσματα?έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο? Ο ζουγανέλης που είπε οτι είναι ο καλύτερος, μήπως δεν έχει δει πολλούς άλλους?Και δεν λέω για γνωστούς κιθαρίστες αλλα ακόμα και για πιτσιρικάδες που μπορεί να μην είναι γνωστοί αλλα το κατέχουν το όργανο… Ακόμα δεν μπορείς να πείς να πείς οτι κάποιος είναι ο καλύτερος κιθαρίστας σκέτα, γιατί με την κιθάρα μπορείς να παίξεις πάρα πολλά είδη μουσικής!Βάλε τον καλύτερο ροκά να σου παίξει το ‘‘το ξεκρέμασα κι απόψε’’… Άμα δεν παίξει τίποτα που είναι το πιο πιθανόν σημαίνει οτι είναι άχρηστος? Έκαστος στο είδος του!

Ωραία…Να ανασκευάσω για να μην παρεξηγούμαι…
Τον θεωρώ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ένα από τους καλύτερους ροκ κιθαρίστες αυτή τη στιγμή στη σημερινή Ελλάδα (για σενα Άρη).
Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι πολύ καλύτεροι από αυτόν. Πάντως όσες φορές τον έχω δει σε λάιβ να παίζει “κανονικά” και όχι να μ… τα σπάει!

Ο Σταρόβας ήταν επί σειρά ετών (σχεδόν όλα τα 90’s και κάτι ακόμα) κιθαρίστας στα live του Μαχαιρίτσα…όντως όταν δεν παίζει τα δικά του χαβαλεδιάρικα (που κι αυτά δεν είναι άσχημα όταν θες να ακούσεις τέτοια) παίζει άρτια την κιθάρα…και ξέρει από όλα τα είδη, τον έχω ακούσει εγώ στην ίδια συναυλία να παίζει από ξένο ροκ που είναι το φόρτε του μέχρι τσιφτετέλι…
εντάξει, ας μη βάζουμε πηχαίους τίτλους, αλλά τελικά κι εγώ είμαι της άποψης ότι είναι από τους καλύτερους κιθαρίστες στην Ελλάδα, ας πούμε των δυομιση τελευταίων δεκαετιών

Μετά από πολύ καιρό αποχής από κάθε είδους ηλεκτρονικό μέσο (αν εξαιρέσεις το ρημάδι το τηλέφωνο που ακόμα δεν καταφέραμε να το αποβάλλουμε έστω και για τις διακοπές), επανέρχομαι στο κλεινόν άστυ και ξανά στην καθημερινότητα. Στο θέμα μας τώρα. Παρακολούθησα όσο μπόρεσα τη συζήτηση, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Ο Ζουγανέλλης μαζί με τον Μπουλά και αρκετούς ακόμα είναι από τα “παιδιά” του Άσιμου και από τις μεγάλες του αδυναμίες. Για να ξέρουμε από που έκανε εκκίνηση. Για τον Σταρώβα γράφτηκαν παραπάνω, και να προσθέσω τους “άγαμους”. Θέλω να πω, ότι έχουν και οι δύο τους μία διαδρομή στα πράγματα και καλό είναι να μην τους υποτιμούμε. Από εκεί και πέρα είναι πως αξιολογείς τη σάτυρα επενδυμένη με μουσική, όπως για παράδειγμα κάνει και ο Τζίμης Πανούσης που επίσης έχει πάρα πολύ καλούς μουσικούς. Τώρα για το αν είναι ή δεν είναι ο καλύτερος ή μέσα στους καλύτερους κιθαρίστες ο Σταρώβας ασχολίαστη η όλη κουβέντα. Πάντως όσοι κάνουν τον κόπο να τον ακούσουν να παίζει κιθάρα θα καταλάβουν ότι το κατέχει το σπορ.
Εντάξει εδώ κλείνοντας θέλω να επισημάνω, ότι μπροστά στην πολιτιστική σαπίλα και σαβούρα που παίζει στην πιάτσα, οι συγκεκριμένοι έχουν να παραθέσουν κάτι αξόλογο. Από εκεί και πέρα φυσικά, ο καθένας είτε του αρέσει ή δεν του αρέσει το αισθητικό αποτέλεσμα και μπορεί να έχει μια αντίθετη γνώμη, χωρίς όμως να αναγνωρίζει ότι και οι δύο τους συγκινούν και αρέσουν σε αρκετό κόσμο, που δεν έχει κεντράρει στις χαζομάρες που παράγονται με ταχύτατους ρυθμούς από τη σύγχρονη ελληνική μουσική βιομηχανία.

Ας μην ξεχνάμε και τις συμμέτοχες του σε δίσκους του Νίκου Παπάζογλου … Στον δίσκο ʽʼΜέσω Νεφώνʼʼ παίζει κιθάρες ηλεκτρικές & ακουστικές στο 4.Του χαμού 9.Είναι αργά και το δεύτερο σόλο του τραγουδιού ʽʼΣτην ρωγμή του χρόνουʼʼ σύμφωνα με της πληροφορίες που αναγράφονται στο εσώφυλλο του CD.:slight_smile:

http://www.youtube.com/watch?v=x2yCxytO0xU&feature=related :089:

Καλός είναι αλλά δεν του πάει το συγκεκριμένο στυλ στην φωνή του. Πάντως παίζει ωραία κιθάρα στο κομμάτι

Τελικα η ολη κουβεντα εφτασε στο σημειο να γινει μια εμπεριστατωμενη αναφορα σε ολο το βιογραφικο σημειωμα του Σταροβα και οχι να κριθει το τι κανει με τον Ζουγανελη στο showroom που εμφανιζονται να τραγουδουν… Λογικα , οτι και να εχεις πει πριν , απο ρεμπετικο( η οποιοδηποτε αλλο ειδος μουσικης) δεν σε κατατασσει αυτοματα και εκπροσωπο του ειδους γιατι η μετεπειτα πορεια σου μονο υποστηρικτηκη του συγκεκριμενου ειδους δεν ειναι( βλεποντας και την πορεια των δυο ατομων). Οποτε το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι σε καποια δεδομενη στιγμη, βλεπει καποιος ‘’ τι πουλαει’’ στην αγορα και αναλογως ερμηνευει και κατι απο αυτο που πουλαει, γιατι αν ''εισαι, εισαι 100 τοις 100 ‘’ και οχι μονο στην μεγαλη ‘‘ζητηση’’. Παντως στον τομεα τους( διασκεδαστες, showmen) ειναι πολυ καλοι και οι δυο , αν και δεν τους εχω ‘’ ενταξει ‘’ στα ακουσματα μου( και ουτε προκειται ποτε).:088: