Αγορά Buzuq

Καλησπέρα. Ξέρει κανείς τρόπο να βρεθεί στην Αθήνα κανένα αυθεντικό αραβικό μπουζούκι (από Λιβύη, Συρία κλπ) και σε λογική σχέση ποιότητας-τιμής, εως 300 ευρώ; Ευχαριστώ.

Νομιζω οτι ο Πετρος Ζαρανης (που ειναι μελος του φορουμ !) φτιαχνει τετοια οργανα. Κοιταξε αυτο το βιντεακι :

… και το σαιτ του :
http://www.p-zaranis.gr/

… αλλα δεν ξερω για τεις τιμες.

(δεν γνωριζω τον Πετρο προσωπικα, δεν κανω διαφημιση)

Λϊβανο και Συρία έχει καλούς κατασκευαστές , συνήθως φτιάχνουν ούτια και συμπληρωματικά μπουζουκ.

  1. Αυτός ειναι εξαιρετικός Λιβανέζος κατασκευαστής , αλλά οι τιμές πρέπει να είναι τσιμπημένες . Μιλάει αγγλικά , μπορείς να μιλήσεις μαζί του με mail.
    http://www.oudnazihghadban.com/users/current.asp

  2. Λογικά κι αυτός φτιάχνει μπουζούκ, δεν είμαι 100% σίγουρος. Επίσης καλός.

http://www.fadimatta.com/extranet/?q=image/tid/1

  1. Αυτός είναι από Συρία, πολύ καλός και πάντα χαμηλές τιμές. Τα ξύλα συνήθως δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά περιέργως βγάζουν εκλπηκτικό ήχο . Το πρόβλημα είναι με την κατάσταση στην Συρία, λογικά θα υπάρχει δυσκολία μεγάλη.

http://www.oudsukar.com/New/en/products_en.php?cat=boz

Και ο Μπρας στην Ελλάδα φτιάχνει τέτοια.Λέει,μάλιστα,ότι έχει φτιάξει πολλά και για Άραβεςhttp://www.youtube.com/watch?v=Tww7IaGOorU

αν και το θέμα είναι αγορά , ας ποστάρω τον θεωρούμενο καλύτερο παίκτη του οργάνου αυτού
ο Μοχάμεντ Ματτάρ από τον Λίβανο

Ευχαριστω, τον Gahban και τον Sukar τους εχω υπ οψιν. Ο 1ος ηταν οντως αρκετα τσιμπημενος και θεωρησα οτι στον Λιβανο παιζουν τετοιες τιμες γενικως αφου ειναι και αυτος ετσι. Ειχα παιξει με ενα οργανο του 2ου που το χε παρει ενας απο εκει 100 δολλαρια και μου φανηκε τιμιοτατο για τα λεφτα του. Του ειχα στειλει μαιλ και δεν απαντησε. (Σκεφτομουν να τον παρω τηλεφωνο αλλα δεν ξερω τι παιζει εκει τωρα, φοβαμαι ισως οτι αμα μιλαω αγγλικα μπορει να με κοροϊδεψει…).

Ειχα απευθυνθει και στον Samir Azar οπου διαβασα καπου αλλου οτι το εργαστηριο του κατερρευσε λογω της καταστασης εκει, που ειχε οργανα γυρω στα 600 δολλαρια. Ευχαριστω και τους υπολοιπους αλλα οι ελληνες κατασκευαστες δε μ ενδιαφερουν ιδιαιτερα αφ ενος γιατι ειναι ακριβοι σχετικα, αφ ετερου γιατι μου φαινεται οτι φτιαχνουν υβριδια και οχι τοσο “αυθεντικα” μποζουκ.