Αγορά Μπουζουκιού (2008)

Γεια σας παιδια… Εχω μια ιδιετερη συμπαθεια στα ρεμπετικα και στα λαικα τραγουδια. Τελευταια πηρα την αποφαση να μαθω να παιζω ενα οργανο… προτιμισα το μπουζουκι, γιατι μου κανει κλικ καθε φορα που ακουω την μελωδια του… Υπαρχει ομως ενα προβλημα… Ειμαι ψιλοασχετος με την αγορα καποιου οργανου, αφου δεν εχω πιασει ποτε στην ζωη μου ενα… Θα ηθελα μερικες συμβουλες, για το πως θα αγορασω ενα, και με ποσες χορδες, ετσι ωστε να μαθω σωστα… Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.

Καλώς όρισες παιδί μου…:slight_smile:
Θα βρεις μπόλικες πληροφορίες στην ενότητα του forum: “Μουσικά Όργανα: Αγορά

Φίλε Ημίθεε (!) καλωσόρισες στη ρεμπετοπαρέα μας…!
(όπως την ανυπέρβλητη ατάκα, αυτός δεν είναι θεός, είναι ημίθεος και βάλε!)

  1. Ήρθες στο κατάλληλο μέρος!

  2. Αφού σ’ αρέσει το λαϊκό τραγούδι και το ρεμπέτικο, θα αγοράσεις μπουζούκι, δηλαδή κανονικό μπουζούκι, δηλαδή από κείνο με τις τρεις χορδές (3), δηλαδή τρίχορδο (ελλ. μπουζούκι).

  3. Από κάπου πρέπει να αρχίσουν όλοι! έχεις κανέναν φίλο/γνωστό που να σκαμπάζει; φαντάζομαι όχι, μιας και απευθύνεσαι στο φόρουμ. Πολύ ωραία. Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσε να φιλοτιμηθεί κανείς από δω χάμω να βρεθεί μαζί σου και να σε πάει σε δυό-τρείς γερούς μάστορες, και να δεις και να ακούσεις καμιά δεκαριά όργανα (επίσης να τα ζυγίσεις και την τσέπη σου). Μετά να πας να τον φιλέψεις μια γκαζόζα (ΠΡΟΣΟΧΗ: είναι μερικοί τύποι εδώ μέσα, που καλόν θα ήταν να τους αποφύγεις… αντί για γκαζόζα θα σε τραβολογάνε να τους κερνάς μπιφτέκια και μπύρες σε ταβέρνες, και μετά δεν ξεμπερδεύεις.)

  4. Το πήρες το μπουζούκι. Μάλιστα. Τώρα τί; προσωπικά θα σε συμβούλευα να ακούς Λαϊκό τραγούδι - πολύ όμως. Να καταλάβεις τους διαφορετικούς ρυθμούς κατ’ αρχήν, και πώς “στέκεται” το μπουζούκι μέσα στην ορχήστρα.
    Από κει κι ύστερα, πάλι προσωπική μου άποψη, ακούγοντας να μπορέσεις να βγάλεις μερικές απλές μελωδίες για αρχή, και να εξασκήσεις το αυτί σου. Εγώ θα άκουγα μπόλικο Βαμβακάρη στη θέση σου. Πρώτα όμως, να μπάσεις στον κοινωνικό σου περίγυρο παρέες που έχουν το ίδιο μικρόβιο. Καλό θα ήταν να κάτσεις κάτω, στην αρχή αρχή, με έναν από δαύτους να σου δείξει συστηματικά πέντε βασικά πράματα. Πώς το βαστάνε το όργανο, πώς πρέπει να πατάνε τα δάχτυλα, ποιά η σωστή πόζα του σώματος που είναι και η βολικότερη και για σένα, μερικές ασκησούλες κλπ. Απλά πράματα. Με τις παρέες, λοιπόν, που θα βρίκσονται να παίζουν, από κοντά και συ. Το μπουζούκι μαθαίνεται στην ταβέρνα. (βέβαια, μπορείς να πας και σε δάσκαλο αν θες.)

Όπως και να 'χει, να είσαι προετοιμασμένος για μικρά βηματάκια, και όχι άλματα προόδου. Στην αρχή θέλει δουλέιά αυτό. Να αφιερώνεις χρόνο καθημερνώς, μιας και δεν υπάρχει βασιλική οδός προς την δεξιοτεχνία (καλό; δικό μου είναι). Αλλά άμα ξεπάρεις δε σε πιάνει κανείς.

Να έρχεσαι μετά να μας κάνεις καντάδες.

Ρε Πάνο σίγουρα κατάλαβε??:019:

[QUOTE=
3. Από κάπου πρέπει να αρχίσουν όλοι! έχεις κανέναν φίλο/γνωστό που να σκαμπάζει; φαντάζομαι όχι, μιας και απευθύνεσαι στο φόρουμ. Πολύ ωραία. Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσε να φιλοτιμηθεί κανείς από δω χάμω να βρεθεί μαζί σου και να σε πάει σε δυό-τρείς γερούς μάστορες, και να δεις και να ακούσεις καμιά δεκαριά όργανα (επίσης να τα ζυγίσεις και την τσέπη σου). Μετά να πας να τον φιλέψεις μια γκαζόζα (ΠΡΟΣΟΧΗ: είναι μερικοί τύποι εδώ μέσα, που καλόν θα ήταν να τους αποφύγεις… αντί για γκαζόζα θα σε τραβολογάνε να τους κερνάς μπιφτέκια και μπύρες σε ταβέρνες, και μετά δεν ξεμπερδεύεις.) Το μπουζούκι μαθαίνεται στην ταβέρνα. (βέβαια, μπορείς να πας και σε δάσκαλο αν θες.)[/FONT][/QUOTE]

Μ’αυτον τον τροπο ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ!!!
CALL ME

Έχουν κλείσει πολλές ταβέρνες έτσι !!!:019: