Αγορά μπάτζο-μπουζούκι Τρίχορδο και Cümbüş-Μπουζούκι τρίχορδο

Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι για αγορά μπάτζο-μπουζούκι Τρίχορδο και Cümbüş-Μπουζούκι τρίχορδο. Ξέρει κανείς οργανοποιούς σε Αθήνα-Ελλάδα και Εξωτερικό?

Ευχαριστώ!

1 «Μου αρέσει»

Εξήγησέ μας λιγάκι: όταν λες «μπάτζο-μπουζούκι Τρίχορδο» και «Cümbüş-Μπουζούκι τρίχορδο» τί ακριβώς εννοείς; Ρωτάω γιατί ενώ ξέρω τί όργανο είναι το μπάντζο, τί το μπουζούκι το τρίχορδο και τί το Cümbüş, «υβρίδια» μεταξύ των οργάνων αυτών δεν ξέρω να υπάρχουν.

Αν ψάχνεις μπουζούκι με σκάφος μπάντζου, πιο πιθανό είναι να σε βοηθήσει κατασκευαστής μπάντζου. Γενικά στο μεταλλικό (ή ξύλινο) σκάφος του μπάντζου με το δέρμα προσαρμόζανε διάφορα μπράτσα αναλόγως τί όργανο θέλανε να παίξουν με την ένταση που έδινε αυτή η τεχνική κατασκευής.
Μπουζούκια όπου ο καβαλάρης πατάει σε δέρμα φτιάχνει αραιά και πού ο Παναγιώτης Καφετζόπουλος στην Αθήνα. Ο ήχος γενικά προσομοιάζει στο μπάντζο, γενικά το δέρμα δίνει αυτόν τον πολύ χαρακτηριστικό ήχο.

Για ρίξε μια ματιά στην Αγγελική Λύσσα @ageliki.lyssa


2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Η Αγγελική Λύσσα φαίνεται να έχει ακριβώς αυτό που ψάχνω σε μπάντζο μπουζούκι. Σχετικά με το cumbuz ειχα συναντήσει μια παρέα στη Θεσσαλονίκη που ενας έπαιζε cumbuz συγκερασμένο με 8 χορδές και ψάχνω κάτι αντίστοιχο ή ιδανικά σε 6

3 «Μου αρέσει»