Αγορά μηχανημάτων

Καλησπέρα παιδιά.

Όπως έγραψα και στην περιοχή για τα νέα μέλη , παίζω 5 χρόνια μπουζούκι.

Γενικά μαζευόμαστε πολλές φορές σε σπίτι και παίζουμε για την παρέα, εγώ μπουζούκι , ένας φίλος μου κιθάρα ,και ένα αγόρι με μια κοπέλα τραγουδάνε. Παίζουμε πιο πολύ λαϊκά αλλά και ρεμπέτικα.

Το θέμα είναι ότι πολλές φορές μαζευόμαστε αρκετά άτομα (ως 20 ) ψήνουμε ,κάνουμε χαβαλέ κλπ, αλλά όταν πιάνουμε τα όργανα δεν ακουγόμαστε καλά , και ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι που είναι γλυκός ο καιρός και βγαίνουμε στην αυλή εκεί χάνεται η μπάλα.

Για αυτό αποφασίσαμε με τα παιδιά να διαθέσουμε ένα ποσό από 300 ως 400 ευρώ να αγοράσουμε ότι χρειάζεται ώστε να ακουγόμαστε παραπάνω. Το μόνο πράγμα που διαθέτω είναι ένα μαγνήτη emg (αυτόν που παίρνει 4 μπαταρίες ) , τον όποιο μου τον πούλησαν για ότι καλύτερο υπάρχει.

(Για την ιστορία να πω πως δοκίμασα ένα ενισχυτή , νομίζω ήταν για κιθάρα , ο οποίος ήταν 40w , και δεν μου άρεσε καθόλου. Παραμόρφωνε πολύ τον ήχο και δεν ακουγόταν καθόλου δυνατά.)

Πέρασα από ένα μαγαζί με ηχεία κλπ… και ο καταστηματάρχης μου πρότεινε το ηχείο: behringer b210d. Ο καταστηματάρχης κάτι μου είπε ότι πρέπει να προσέξω αν θα πάρω ηχείο ενεργό η παθητικά γιατί για κάποιο λόγο μπορεί να καεί , δεν κατάλαβα ακριβώς όμως…

Αυτό κάνει ώστε να συνδέσουμε πάνω του κιθάρα , μπουζούκι και δυο μικρόφωνα? Τι άλλο θα χρειαστούμε? Θα παραμορφώνει πολύ τις φωνές από τα όργανα και τις φωνές των ανθρώπων?

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, και ευχαριστώ προκαταβολικά.:slight_smile:

Καλώς ώρισες Κώστα! Παίζετε για την παρέα, ως 20 άτομα σε ιδιωτικό χώρο και χάνεται η μπάλα, σε βαθμό που να ψαχνόσαστε για ηλεκτρικό ήχο; Με συγχωρείς φίλε, πόσο σίγουροι είστε ότι η υπόλοιπη παρέα κάνει κέφι αυτά που παίζετε και τραγουδάτε; μήπως τους αρέσει ο χαβαλές καλύτερα; Γιατί δεν μαζεύεστε, εναλλακτικά, εσύ, η κιθάρα και οι δύο φωνές μόνο, να παίξετε με φυσικό ήχο και να το φχαριστηθήτε; και κάποιαν άλλη μέρα βάζετε και την ψησταριά και φωνάζετε τους υπόλοιπους 16, για χαβαλέ σκέτο.

Γεια σου Νίκο! Ευχαριστώ για την απάντηση.
Η παρέα είναι σχετικά πάντα μεγάλη. Σίγουρα κάνουν κέφι (τουλάχιστον από τα σχόλια που ακούμε ) και οι ίδιοι μας έχουν πει γιατί δεν συνδέουμε να παίξουμε σε ηχεία.
Εγώ με τα άλλα 3 παιδιά μαζευόμαστε σχεδόν κάθε απόγευμα και παίζουμε –τραγουδάμε.
Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι παίζω τετράχορδο , και ότι ίσως προς το καλοκαίρι να παίζουμε σε ταβερνάκι που από τις συζητήσεις που κάνουμε με τον μαγαζάτορα πρέπει να έχουμε δικό μας εξοπλισμό για να παίξουμε. Οπότε είναι ένας παραπάνω λόγος να αποκτήσουμε κάποια βασικά μηχανήματα ώστε να κάνουμε μια αρχή.