Αγορά και αποστολή Τζουρά εξωτερικό

Καλή Χρονιά με υγεία! Θέλω να στείλω δώρο σε ανιψιό μου γεννημένο στις ΗΠΑ ένα Τζουρά για να ξεκινήσει να ασχολείται με την ρεμπέτικη μουσική. Φαντάζομαι πως θα χρειαστώ σκληρή θήκη κατ ελάχιστον; Πως μπορώ να το στείλω στις ΗΠΑ με ασφάλεια να μην σπάσει και χωρίς να πληρώσω μια περιουσία με ακριβά πακέτα διεθνών κούριερ; Μπορεί κανείς να προτείνει κάτι; Επίσης να αναφέρω πως σαν μια απόλυτα καλή επιλογή καταστήματος απο το παρελθόν που είχα πάρει ένα φανταστικό μπαγλαμά δώρο στον αδελφό μου, θα πρόκρινα το κατάστημα Παύλου Κεβορκιάν στην Ομόνοια. Εξακολουθεί να είναι κατάστημα με ικανοποιητική ποιότητα; Κατά καιρούς έχω διαβάσει αυτή την μάστιγα σε πολλά καταστήματα, να μειώνουν δλδ. την όποια ποιότητα. Έχει κάποιος να προτείνει άλλο κατάστημα εναλλακτικό αν υπάρχει;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά . Έχω συγγενη που δούλευε σαν courier . Να ξέρεις , οι couriers , δεν κάθονται να κοιτάνε τι έχει μέσα το κάθε κουτί . Τα παίρνουν , τα πετάνε μέσα στο φορτηγάκι και φεύγουν . Αν φτάσει εκεί άθικτο , θα είναι θαυμα

1 «Μου αρέσει»

Καλώς ήλθες Αθανασιε και καλή χρονιά.
Σχετικά με την αποστολή νομίζω θα σου απαντήσουν όσοι έχουν εμπειρία και ο @SDimis που έχει κάνει το Αμερική Ελλάδα, Νίκαια Κορυδαλλό σε σχέση με τα όργανα.
Όσο για τον τζούρα, έχεις κάποια στάνταρ? (Τιμή, ποιότητα, εμφάνιση κ.τ.λ. )

2 «Μου αρέσει»

Χάρη οι αποστολές προς το εξωτερικό διαφέρουν σε σχέση με του εσωτερικού όπως υπάρχουν και αρκετοί διαφορετικοί τρόποι αποστολής σαν υπηρεσίες που παρέχουν οι εταιρείες. Για αυτό σου είχα πει και σε άλλο νήμα να είσαι επιφυλακτικος στις πληροφορίες που μοιράζεσαι, για να αποφύγουμε λάθος κατευθύνσεις σε άλλα μέλη και μεταξύ μας :wink:

2 «Μου αρέσει»

Καλά . Και να πω ότι τα προσέχουν ; ;αφού δεν τα προσέχουν . Πώς να το κάνουμε. :neutral_face:

1 «Μου αρέσει»

Χάρη (@Χαρης) καλησπέρα! Ναι δυστυχώς έτυχε και εγώ να δω τέτοιο περιστατικό σε ουρά παραλαβής δέματος, ήταν ακριβώς δίπλα στην υποδοχή και η είσοδος της αποθήκης και έριχνε κανονικά τα δέματα με τζαμπ-σουτ σε τρόλεϋ μεγάλο μέχρι που του έβαλε χέρι ένα παιδί που ήταν πιο μπροστά. Θα ρωτήσω και μια γνωστή εταιρία διεθνών μεταφορών που έχουμε στην δουλειά μου για πληροφορίες μήπως έχουν κάποια υπηρεσία αναλογικά οικονομική για την συγκεκριμένη μεταφορά.

Σε τέτοιο σημείο δεν είναι καν λάθος του ανθρώπου , αλλά της εταιρίας που δεν βάζει ένα ακόμα παιδί να κάνει αυτή την δουλειά . Ίσως πιο μικρές εταιρίες με λιγότερους πελάτες να κάνουν καλύτερη δουλειά …

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα Πάνο (@Panos), καλή χρονιά με υγεία, ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση. Δεν έχω ακόμα καταλήξει σε ποιότητες, δεν έχω και εμπειρία, σαν ψυχολογικό όριο θα έβαζα 150 με 200 ευρώ, δυστυχώς και αυτό σαν τιμή είναι απαγορευτική για την περίοδο. Μακάρι να μπορούσα να πάρω κάτι ακριβότερο. Σαν εμφάνιση θα προτιμούσα ένα χωρίς στολίσματα, με το πιο λιτό σχέδιο αλλά όχι γυμνό από σχέδια.

Τσεκαρε το" the bouzouki shop - Πολυδώρου " Στο θέμα οργάνων είναι κυριοι

1 «Μου αρέσει»

Να συμπληρώσω πως θα προτιμούσα σκαφτό και όχι με ντούγιες, αν και καταλαβαίνω πως μπορεί και αυτό να είναι μια πολύ υποκειμενική συζήτηση για το τι ήχο παράγει. Την σύσταση την πήρα από ένα φίλο που φτιάχνει ερασιτεχνικά λύρες.

Μην δυσκολέψεις την ζωή σου βάζοντας όρια τέτοιου τύπου . Με 200€ είναι περιορισμένα . Αν θες να έχεις μια σχετική ποικιλία επιλογής , μην βάλεις όριο . Κυρίως αυτο σου μειώνει τις επιλογές κατά το ήμισυ και βάλε

1 «Μου αρέσει»

Υπέρ ευχαριστώ! Είναι και αυτό ευτυχώς κέντρο και έχει και ηλεκτρονικό κατάστημα. Μπράβο τους! Αν και είναι παγίδα λίγο η αμιγώς ηλεκτρονική αγορά, αν δεν το ακούσεις τυπικά για πιθανά ελαττώματα.

1 «Μου αρέσει»

Οι δουγιες , είναι θέμα αισθητικής ή ήχου ; Γιατί ο ένας λέει ήχου ο άλλος αισθητικής

1 «Μου αρέσει»

Ναι και εγώ το λέω όχι πως θα το περιορίσω αν πέσει λίγα ευρώ έξω. Αν από κοντά το ακούς στα χέρια του ανθρώπου να βγάζει έναν ήχο που σε αποζημιώνει θα δώσεις και λίγα χρήματα παραπάνω.

θα έλεγα προκατάληψης ως προς τον ήχο (μέσες - άκρες), έχοντας ακούσει και τα δυο. Και πάλι δεν το αποκλείω απλά βάζω κάποια πιθανά φίλτρα για να κάνω την επιλογή πιο εύκολη.

1 «Μου αρέσει»

Με μια διαφορά 50-60€ του budget σου παίρνεις ένα πολύ καλύτερο όργανο από ότι με 200€ . Το πρόβλημα είναι να βρεις ένα μαγαζί που δεν θα είναι αλήτες . Και για να το δεις αυτό πρέπει να τα επισκεφτείς

1 «Μου αρέσει»

Και καλά κάνεις . Μην γίνει όμως πολύ περιορισμένη . Δηλαδή αν βρεις έναν καλό τζούρα στο budget σου με δουγες , εννοείτε μην διστάσεις να τον αγοράσεις

1 «Μου αρέσει»

Οκ θα δω τα ωράρια να περάσω σε αυτά τα δυο να μαζέψω στοιχεία και ίσως να ξαναστείλω κάποια διευκρινιστική ερώτηση σε αυτό το νήμα.

1 «Μου αρέσει»

Με μια πολύ μικρή ποικιλία επιλογών , στο τέλος θα χρειαστεί να περιοριστείς πολύ και πιθανόν να μην βρεις αυτό που θέλεις . Σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία , θα σου πάρει πολύ χρόνο , αλλά στο τέλος θα βρεις το όργανο που σε τραβάει να παίξεις … Μια μεγάλη ποικιλία επιλογών είναι καλύτερη από μια πιο περιορισμένη !

1 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα και χρόνια πολλά !

Με τα Ελτα θα πρότεινα να το στείλεις και χωρίς ασφάλιστρα . Απλο πακέτο δηλαδή
Στην Αμερική θα το παραλάβει η USPS priority και θα το παραδώσει
Με κουριερ θα σου στοιχίσει διπλάσια από όσο θα αγοράσεις τον τζούρα

Προσοχή - ακόμα και ως δώρο να το στείλεις πρέπει να γράψεις αξία . Δεν ισχύει πλέον το παλιό - είναι δώρο δεν θα το εξετάσουν / χρεώσουν . Και δώρο να είναι πλέον εδώ και κάποια χρόνια μάλιστα , μπορεί να χρεωθεί με δασμούς ( αυτό ισχύει και από Ελλάδα προς Αμερική και από Αμερική προς Ελλάδα )
Εάν βάλεις μια λογική αξία του δώρου , ίσως το περάσουν χωρίς δασμούς
Εάν δεν βάλεις αξία , θα το σταματήσουν, ίσως να το ανοίξουν, και θα το εκτιμήσουν όσο εκείνοι νομίσουν
Επίσης η περιγραφή του αντικειμένου στη φόρμα συνόρων να ειναι ξεκάθαρη για το τι στέλνεις

Σημασία κατά εμένα δεν έχει με ποια εταιρεία θα τον στείλεις , αλλά με ποιο τρόπο θα κανείς το πακεταρισμα . Παρακάτω ο τρόπος πακεταρισματος που θα συνιστούσα εγώ . Καλή τύχη στην έρευνα σου

5 «Μου αρέσει»