«Αγγελίτσα και Γιώργης Παπάζογλου, 1982 (Μοναδικό τεκμήριο)»

Εξαιρετικό ντοκουμέντο ανέβασε ο Πάνος Σαββόπουλος:

7 «Μου αρέσει»

Σημαντικότατο πραγματικά ντοκουμέντο! Μπράβο στον Σαββόπουλο που το δημοσίευσε άμεσα (από εμένα δεν έχει πάρει άλλο) και κρίμα που έπρεπε να περάσουν 39 χρόνια μέχρι να αξιωθούμε να το ακούσουμε.

  1. Το πουλί μου το μαλώνω

Επιτέλους, μια κανονική ηχογράφηση μουρμούρικου! Εννιάμισι λεπτά ο ίδιος σκοπός με αβέρτα δίστιχα. Αυτό που τότε δεν μπορούσε να μπει σε δίσκο (αλλά ό,τι χωρούσε να μπει, σ’ αυτό βέβαια παρέπεμπε), ενώ τώρα που μπορεί δεν το βάζει κανείς.

Το επόμενο που περιμένω να ανασυρθεί είναι καμιά παρόμοια ηχογράφηση με δύο ή παραπάνω εναλλασσόμενους τραγουδιστές, ο ένας να κόβει κι ο άλλος να ράβει.

1 «Μου αρέσει»

Ε, ο Βαγγέλης πέθανε νωρίς, βλέπεις…

Προς το παρόν έχω φτάσει μέχρι το τραγούδι που ανέφερα. Το συγκεκριμένο ήταν τόσο χορταστικό, που είπα να σταματήσω προς το παρόν και να συνεχίσω αργότερα.

Ξέρετε αν είναι κι οι φωτογραφίες πρωτοεμφανιζόμενες, κάποιες;

Τα σχόλια που παρεμβάλλει (γραπτώς) ο Σαββόπουλος δε μου πολυαρέσουν. Πολύς και άκαιρος ενθουσιασμός, λίγη και αμφίβολη πληροφορία. Χωρίς αυτό βέβαια να υποβαθμίζει την αξία του ηχογραφήματος.

Διερωτώμαι αν η αρχαία κασέτα θα σήκωνε καμιά ηχοληπτική εγχείριση για καλύτερο ήχο.

Στα διάφορα μελετήματα των τελευταίων χρόνων για τα ντουζένια, δεν έχω δει να αναφέρεται ο Γιώργης Παπάζογλου.

Ο ίδιος αναφέρει στο τέλος του βίντεο ότι ασχολήθηκε και με το ηχητικό υλικό, «το οποίο αρχικά απαιτούσε σοβαρότατη ηχητική επεξεργασία». Προσωπικά πάντως, δεν νομίζω ότι θα κερδίζαμε πολλά με κάποια επιπλέον επεξεργασία του ήδη υφιστάμενου για 4 δεκαετίες υλικού.

(για τους σχολιασμούς, εγώ δεν θα τοποθετηθώ…)

τι υπαρχει ακομα κρυμμενο στα συρταρια…